SLOVNÍČEK: Co je digitalizace procesů a jak změní podnikání?

digitalizace procesů
Publikováno: 4. 9. 2023
Co je digitalizace procesů a co přinese do vašeho byznysu? Jak vám pomůže s inovacemi a expanzí na nové trhy? Může změnit podnikání tím, že umožní zvýšení efektivity, rychlou adaptaci, lepší rozhodování a zlepšení zkušenosti zákazníků.

Digitalizace procesů představuje transformaci tradičních fyzických, manuálních nebo papírových procesů a operací na digitální formát pomocí moderních technologií a nástrojů. Tento proces zahrnuje automatizaci, optimalizaci a zefektivnění různých firemních procesů prostřednictvím digitálních technologií, SW a datových analýz.

Jaké jsou přínosy digitalizace procesů?

Digitalizace procesů může zásadně změnit způsob, jakým funguje vaše podnikání. Jaké jsou některé z jejích přínosů?

  • Automatizací a digitalizací manuálních a opakujících se úkolů se zvýší efektivita vnitřních procesů. Zaměstnanci se mohou soustředit na kreativní a strategické úkoly namísto rutinních operací.
  • Digitalizace procesů snižuje riziko lidských chyb.
  • Digitální systémy umožňují rychlejší a agilnější reakci na změny na trhu.
  • Digitální nástroje umožňují lepší sledování procesů a analýzu dat.
  • Digitalizace umožňuje lepší sledování zásob a předpovídání poptávky, což minimalizuje zásobovací problémy a přebytky zásob.
  • Digitální technologie umožňují personalizovaný přístup k zákazníkům a vytváření nových inovativních služeb a produktů.
  • Eliminace papírového zpracování a optimalizace procesů může snížit ekologický dopad podnikání, což je v dnešní době nezanedbatelné plus.
  • Digitalizace usnadní vstup na nové trhy a rozšíření geografického dosahu prostřednictvím online kanálů.

Celkově vzato, digitalizace procesů může změnit podnikání tím, že umožní zvýšení efektivity, rychlou adaptaci, lepší rozhodování a zlepšení zkušenosti zákazníků. To může vést k větší konkurenceschopnosti, inovacím a dlouhodobému růstu firmy.

E-book zdarma: 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří

Digitální transformace může posunout vaše podnikání, za tím si stojíme. Pokud ji ale neuchopíte správně a komplexně, hrozí selhání. Vyhozené peníze, ztracený čas, mrhání šarmem i elánem. To není (zvláště v podnikání) příliš lákavá představa. Kde je zakopaný pes? Stáhněte si náš e-book zdarma a odhalte 3 nejčastější důvody, které vedou k selhání digitalizace.

E-book – 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří a co s tím
mock up 3 duvody proc se DT nedari Blue Dynamic

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram