AI v logistice vám pomůže ušetřit místo na paletě i v autech

dopravní logistika
Publikováno: 6. 9. 2023
Dopravní logistika se systémem SmartStack - pomůžeme vám ušetřit místo na paletě i v autech.

Dopravní logistika – 90 % problémů spočívajících především ve zbytečném plýtvání prostředky spojeno s jedním základním matematickým problémem – nikdo neví, jak co nejlépe naskládat zboží do určitého prostoru, ať už je to nákladní vozidlo, krabice nebo paleta, aby se šetřilo místo i peníze. Inovativní výzkumná skupina v rámci společnosti Blue Dynamic se během posledních dvou let zaměřila právě na optimalizaci tohoto klíčového problému.

Dopravní logistika: Plýtvá se místem – co s tím?

Tento tým vyvinul inovativní řešení SmartStack, které se zaměřuje na maximální vytíženost prostoru pro různé typy zboží, včetně zboží s přesahem nebo zboží nestandardních rozměrů. Tímto řešením je SmartStack schopen řešit širokou škálu logistických problémů a optimalizovat náklady na dopravu pro své zákazníky.

Efektivní paletizace: Když ušetříte místo, ušetříte náklady

Jádro SmartStacku je vysoce modulární a využívá umělou inteligenci ve spojení s heuristickými procesy. Toto jádro je následně customizováno pro konkrétní potřeby jednotlivých zákazníků. Tímto způsobem je produkt SmartStack schopen efektivně řešit otázku nakládku zboží na palety, do nákladních vozidel nebo do lodních kontejnerů.

Tato inovace v oblasti dopravní logistiky pro e-shopy a distribuční logistiky nejen zvyšuje efektivitu a snižuje náklady, ale také umožňuje společnostem lepší využití prostoru, což je klíčové pro logistiku 21. století. Blue Dynamic s produktem SmartStack přináší přelomové řešení, které otevírá nové možnosti v optimalizaci logistiky a dopravy. 

Výhody

  • Přesný výpočet a plánování paletizace
  • Řízený proces
  • Přesná predikce množství palet
  • Časová efektivita
  • Volné ruce pracovníka díky AR brýlím

Architektura

Cloudové řešení SAAS integrované do ekosystému zákazníka (ERP, WMS) čte přepravní objednávky a vypočítává optimální uspořádání produktů ve vozech. Řešení je interaktivně prezentováno pomocí skladových brýlí nebo čteček s rozšířenou realitou (AR), vizualizující konfiguraci pro každou položku pracovníkovi skladu.

Vlastnosti

  • Cloudová služba
  • Dobře řízená nakládka
  • Přesná predikce dopravy
  • Dokonalá integrace

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram