Jaké jsou 4 největší výhody digitalizace?

výhody digitalizace
Publikováno: 27. 5. 2024
Digitalizace je stále aktuálnější. V dnešním rychle se měnícím obchodním prostředí je digitální transformace firemních procesů a cílení na vyšší efektivitu a automatizaci nutností.

Jaké výhody digitalizace přináší a proč by se vlastě firmy měly digitalizací zabývat? Digitalizace, respektive myšlenka digitální firmy, je stále aktuálnější. V dnešním rychle se měnícím obchodním prostředí je digitální transformace firemních procesů a cílení na vyšší efektivitu a automatizaci nutností. Digitální firma je firma, která je díky moderním technologiím flexibilní a agilní. Prioritou ale zůstává zákazník a jeho zkušenost s vaším produktem či službou.

Firmy, které efektivně využívají moderní technologie, jako jsou například produkty ekosystému Microsoft Dynamics 365, mají skvěle našlápnuto do budoucnosti. V Blue Dynamic jsme dali hlavy dohromady a sepsali čtyři hlavní výhody digitalizace. A abychom nezůstali jen u teorie, přidali jsme i pár tipů přímo z praxe.

4 hlavní výhody digitalizace

1. Zvýšená efektivita a produktivita

Tento bod snad nelze opomenout. Je to alfa a omega celé digitalizace. Automatizací rutinních úkolů snižujete množství manuální práce a minimalizujete chyby. Vaši zaměstnanci tak mají více času na strategické aktivity, které přinášejí vyšší hodnotu.

Trochu se dotkneme rovnou dalšího bodu. Když je řeč o efektivitě, nemělo by zůstávat jen u slov. Veškeré firemní procesy by měly být detailně analyzovány a vyhodnocovány tak, aby vaše firma věděla, v čem se může zlepšovat a které procesy se mohou a potřebují zefektivnit.

2. Lepší rozhodování na základě aktuálních dat

S digitálními nástroji máte přístup k datům v reálném čase. To vám umožňuje dělat informovaná rozhodnutí a rychle reagovat na změny na trhu. Tím, že přejdete z klasické infrastruktury do cloudu, získáte nejen možnost „přifouknout“ výpočetní výkon dle potřeby, ale také možnost přistupovat ke svým datům odkudkoliv a kdykoliv. Z mobilních zařízení i o víkendech. Moderní technologie, jako AI, zase vynikají schopností zpracovávat obrovská množství dat v bleskovém čase. Tomu říkáme skvělý základ pro informovaná rozhodnutí, co myslíte?

Microsoft Dynamics 365 nabízí pokročilé analytické nástroje, které vám pomohou lépe porozumět zákazníkům, sledovat výkonnost, predikovat a plánovat budoucí strategie. Rádi vám o tom povíme víc.

3. Zlepšená zákaznická zkušenost

Dnešní zákazníci očekávají rychlou a personalizovanou komunikaci. Nestačí jim jen automatická odpověď na e-mail. V ideálním případě chtějí, aby i váš chatbot znal jejich historii objednávek. Digitalizace vám umožňuje efektivně řídit vztahy se zákazníky a poskytovat jim lepší služby. Moderní nástroje založené na AI vám pomohou sledovat interakce se zákazníky, předvídat jejich potřeby a nabízet personalizovaná řešení.

Uveďme jeden příklad za všechny. Microsoft Dynamics 365 Field Service je nástroj pro organizaci servisních služeb v terénu. Díky komplexnosti dat, která sbírá z celé vaší organizace, ví každý technik zcela přesně, co bude na příští zakázce dělat, co si má vzít s sebou za nářadí i díly, a bude znát i přibližný čas realizace. Bude znát historii klienta. Díky tomu se dramaticky zvyšuje pravděpodobnost, že problém vyřeší během jediné návštěvy. Vy šetříte peníze a čas svých zaměstnanců a zákazníci jsou ze stejného důvodu spokojenější – sami ušetří čas a peníze. Win win situace.

4. Flexibilita a škálovatelnost

Možná nevíte, kde bude vaše firma za rok nebo za dva. Je jedno jestli jste start-up, nebo zaběhlý podnik s několikaletou tradicí. Celá řada nedávných událostí nám potvrdila, že v podnikání se nevyplácí brát cokoliv za samozřejmé. Pokud chcete, aby moderní technologie stály na vaší straně a staly se skutečnou podporou vašeho byznysu, vybírejte řešení, která se vám přizpůsobí za každých okolností – dnes i za pět let, v době růstu i utahování opasků.

Microsoft Dynamics 365 nabízí modulární a škálovatelná řešení, která rostou spolu s vaším podnikáním. Ať už plánujete expandovat na nové trhy nebo zavádět nové produkty, můžete se spolehnout na to, že technologie budou vždy držet krok s vašimi potřebami.

Tak, a to jsou 4 hlavní výhody digitalizace ve zkratce. V Blue Dynamic poskytujeme komplexní IT služby na míru. Jsme oficiálním partnerem Microsoftu a rádi vám pomůžeme s digitalizací právě za pomoci produktů z rodiny Microsoft. Každý zákazník je pro nás individuálním případem a tak přistupujeme i k digitální transformaci. „Ušijeme“ vám ji zcela na míru. Chcete vědět, jaké další výhody digitalizace přináší a co by mohla přinést konkrétně vaší firmě? Domluvte si bezplatnou konzultaci.

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram