Logistika pro 21. století – Svoji roli hraje umělá inteligence i rozšířená realita

logistika pro 21. století
Publikováno: 10. 10. 2023
Logistika pro 21. století s systémem SmartStack - zefektivnění práce díky rozšířené realitě a umělé inteligenci.

Logistika pro 21. století – V dnešním rychle se měnícím světě retailových společností a e-shopů se objevují nové výzvy v oblasti logistiky a paletizace. Startup pod záštitou společnosti Blue Dynamic, původně zaměřený na využití umělé inteligence v marketingu, překročil hranice svého oboru a vstoupil do světa logistiky. Vzal si za cíl pomoci retailovým společnostem využívat marketingová data pomocí umělé inteligence. Díky tomu, že důsledně naslouchal potřebám svých zákazníků a diskutoval s nimi se mu podařilo objevit novou příležitost v logistice.

SmartStack využívá potenciál umělé inteligence naplno a řeší problémy v moderní logistice

Spojením sil s odborníky v logistice byl tento tým schopen během pouhých dvou let vyvinout SmartStack – revoluční produkt, který pomáhá řešit celou řadu problémů, kterým dnes logistika čelí, jako je predikce nákladů pro palety s přesahem nebo pro palety se zbožím atypických rozměrů. SmartStack je příkladem toho, jak mohou inovace v umělé inteligenci přispět k řešení komplexních logistických problémů.

Zefektivnění práce díky rozšířené realitě

Jednou z klíčových vlastností SmartStack je jeho schopnost integrace do brýlí s rozšířenou realitou (AR), které umožňují pracovníkům v logistice zobrazovat výsledky výpočtů přímo v jejich zorném poli, zatímco mají volné ruce pro práci. Toto řešení nejen zvyšuje efektivitu a přesnost paletizace, ale také zjednodušuje celý proces.

Celé řešení SmartStack je navíc plně integrováno do firemních systémů zákazníka a skladových systémů, což zajišťuje plynulou a efektivní logistiku. Tento přístup umožňuje společnostem v oblasti logistiky, dopravy a distribuční logistiky dosáhnout vyšší efektivity a snížení nákladů.

SmartStack představuje nejen inovaci v oblasti logistiky pro e-shopy, ale také ukazuje, jak může umělá inteligence zcela změnit přístup k tradičním problémům v logistice a dopravě, čímž otevírá nové možnosti logistiky pro 21. století. 

Výhody

  • Přesný výpočet a plánování paletizace
  • Řízený proces 
  • Přesná predikce množství palet
  • Časová efektivita
  • Volné ruce pracovníka díky AR brýlím

Architektura

Cloudové řešení SAAS integrované do ekosystému zákazníka (ERP, WMS) čte přepravní objednávky a vypočítává optimální uspořádání produktů ve vozech. Řešení je interaktivně prezentováno pomocí skladových brýlí nebo čteček s rozšířenou realitou (AR), vizualizující konfiguraci pro každou položku pracovníkovi skladu.

Vlastnosti

  • Cloudová služba
  • Dobře řízená nakládka
  • Přesná predikce dopravy
  • Dokonalá integrace

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram