SmartStack: Revoluce v maloobchodě prostřednictvím prediktivních řešení pro optimalizaci nákladů

optimalizace nákladů v maloobchodě
Publikováno: 13. 9. 2023
V dynamickém prostředí maloobchodu, kde je efektivní logistika klíčem k úspěchu, se SmartStack stává revolučním nástrojem. Tento inovativní systém umožňuje přesné a ekonomicky výhodné uspořádání palet s různorodými produkty, což snižuje plýtvání prostorem a náklady na dopravu.

Optimalizace nákladů v maloobchodě – V dynamickém a rozsáhlém prostředí maloobchodu je udržení efektivního logistického procesu stále záhadou, kterou se mnozí snaží vyřešit, zvláště vzhledem k neustále rostoucímu počtu produktů. Jak efektivně rozdělit místo na paletě pro produkty nejrůznějších typů od technologických vychytávek po základní potřeby, od oblečení po domácí dekorace? Složitost tkví nejen v rozmanitosti, ale také v přesném předvídání logistiky přepravy těchto různorodých položek.

Optimalizace nákladů v maloobchodě trápí každou firmu, pro kterou je přeprava zboží klíčové. Problém předvídání konfigurace palet se nevyhýbá ani průmyslovým velikánům. Chyba v tomto procesu může způsobit nejen narušení dodávkového procesu, ale také zvýšení nákladů na dopravu, což dále snižuje již tak nízké marže maloobchodu.

V tomto okamžiku přichází na řadu SmartStack.

SmartStack představuje zásadní změnu v maloobchodní logistice. Pyšní se nejen intuitivní schopností rozpoznat, ale také předpovědět přesný způsob, jak budou různé produkty uspořádány na paletách. Žádné hádání nebo odhady již nejsou třeba; díky systému SmartStack mohou maloobchodníci přesně předvídat, jak budou palety uspořádány pro každou zásilku.

Okamžitou odměnou je významné snížení plýtvání prostorem a náklady. Optimalizací konfigurace palet maloobchodníci zajistí, že ndopravní prostředky nejsou přetěžovány nebo nejezdí prázdné. Optimalizace v reálném čase snižuje nákladya zvyšuje provozní efektivitu.

Výhoda systému SmartStack však není omezena pouze na úsporu nákladů. Díky zvýšené přesnosti při přepravě přispívá ke zlepšení udržitelnosti. Efektivně zabalené zásilky znamenají méně vozidel, což snižuje uhlíkovou stopu – důležitý krok směrem k ekologicky odpovědnému dodavatelskému řetězci.

Mezi hlavní výhody systému SmartStack patří například:

  • Všechny palety budou naloženy s maximální efektivitou, za kterou je zodpovědný systém umělé inteligence, který se průběžně zdokonaluje a učí.
  • Váš logistický řetězec bude předvídatelný. Přesná znalost toho, jak budou produkty na paletách uspořádány, znamená jasnější představu o přepravních potřebách. To následně vede k optimálnějšímu a nákladově efektivnějšímu uspořádání přepravy.
  • Snížení počtu potřebných jízd díky přesně řízené nakládce, což z hlediska udržitelnosti a ekologičnosti přímo odpovídá logistickým postupům. Méně cest znamená snížení emisí uhlíku, a tím i významný krok směrem k ekologičtějšímu provozu.
  • Systém si též poradí se zbožím nadstandardních rozměrů, které jedním nebo více rozměry přesahuje rozměr palety.
  • SmartStack je navržen tak aby přirozeně pracoval s objekty obecných tvarů, tedy pracuje se zbožím, které se nepřepravuje v bednách, jako jsou například stoly, židle, nebo třeba hrábě.

Ve světě maloobchodu, který vyžaduje agilitu a předvídavost, se SmartStack stává nezbytným nástrojem. V budoucnosti logistiky jde efektivita a udržitelnost ruku v ruce a SmartStack vede k moudřejším a ekologičtějším logistickým rozhodnutím.

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram