SLOVNÍČEK: Co je digitalizace dat a jak prospěje podnikání?

digitalizace dat
Publikováno: 3. 9. 2023
Digitalizace dat přináší zvýšenou efektivitu, lepší správu a rychlejší přístup k informacím. V Blue Dynamic vám ukážeme cestu k digitální transformaci. Pomůžeme vám převést vaše informace do digitální podoby, implementovat datové úložiště a získat nadhled nad tokem informací. Přečtěte si více o tom, jak prospěje vašemu byznysu.

Digitalizace dat je revolucí, která mění způsob, jakým podniky sbírají, ukládají a využívají informace. Cesta od hromad papírů a šanonů ke komplexním firemním aplikacím se v dnešní digitální době rozhodně vyplatí. Spíš bychom řekli, že kdo na tuto cestu ještě nenastoupil, měl by přidat do kroku, aby si konkurence nevytvořila příliš velký náskok.

Digitalizace

Digitalizace dat pomáhá efektivněji spravovat, analyzovat a využívat data pro strategické rozhodování. Nabízí snížení nákladů, zrychlení procesů, přesnější analýzy a vytvoření základny pro inovace a růst.

Jaké jsou přínosy digitalizace dat pro byznys?

  • Zlepšená přesnost a integrita dat: Digitalizace umožňuje eliminovat ruční zásahy a lidské chyby při zadávání a přenosu dat. Přesnost a integrita dat jsou klíčové pro správné rozhodování.
  • Rychlý přístup k datům: Digitalizovaná data jsou snadno dostupná online z různých zařízení a míst. Zaměstnanci tak mohou rychle najít potřebné informace bez ztráty času.
  • Efektivnější práce: Digitalizace umožňuje automatizaci a optimalizaci procesů, což vede ke zrychlení pracovního postupu, tedy i rychlejší zpracování objednávek, fakturace, vyřizování žádostí a dalších úkolů.
  • Lepší analytické možnosti: Digitalizace umožňuje snadnější sběr, organizaci a analýzu dat. To může vést k objevování vzorů, trendů a informací, které mohou vést k lepším rozhodnutím.
  • Sdílení a spolupráce: Digitalizovaná data mohou být snadno sdílena mezi různými odděleními a týmy.
  • Snížení nákladů: Eliminace potřeby fyzického archivování, tisku papírových dokumentů a manuálního zpracování může vést ke snížení nákladů na skladování, papír, tisk a lidskou práci.
  • Lepší zabezpečení a zálohování: Digitalizace umožňuje implementaci bezpečnostních opatření pro ochranu dat a snadnější zálohování. To pomáhá minimalizovat riziko ztráty dat.
  • Lepší zákaznická zkušenost: Díky rychlému přístupu k informacím mohou firmy lépe reagovat na potřeby zákazníků. Zákazníci si mohou snadno vyhledat informace, stav objednávky a komunikovat online.
  • Škálovatelnost: Digitalizovaná data jsou snadno škálovatelná, což znamená, že organizace mohou růst a rozvíjet se bez nutnosti složitého a zdlouhavého zavádění nových systémů.

Ukážeme vám cestu k digitální transformaci.

V Blue Dynamic vám ukážeme cestu k digitální transformaci. Pomůžeme vám převést vaše informace do digitální podoby, implementovat datové úložiště a získat nadhled nad tokem informací. Digitalizace dat je klíčem k modernímu podnikání. Nedovolte, aby vaše data zůstala uvězněna v papírových složkách.

E-book zdarma: 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří

Digitální transformace může posunout vaše podnikání, za tím si stojíme. Pokud ji ale neuchopíte správně a komplexně, hrozí selhání. Vyhozené peníze, ztracený čas, mrhání šarmem i elánem. To není (zvláště v podnikání) příliš lákavá představa. Kde je zakopaný pes? Stáhněte si náš e-book zdarma a odhalte 3 nejčastější důvody, které vedou k selhání digitalizace.

E-book – 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří a co s tím
mock up 3 duvody proc se DT nedari Blue Dynamic

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram