Digitalizace podniku aneb Využití Microsoft „ekosystému“ při Digitální transformaci podniku, část 4.

digitalizace podniku
Publikováno: 13. 5. 2023
V dnešní době je digitální transformace klíčem k úspěchu firem v různých odvětvích. Microsoft nabízí řešení pro tuto transformaci, jako jsou cloudové platformy, podnikové aplikace a internet věcí. Tyto produkty pomáhají firmám vylepšit své procesy a posunout se vpřed.

Benefity Microsoft Dynamics 365

Existuje mnoho výhod, které digitalizace podniku s pomocí rodiny produktů Microsoft přináší. Zde jsou tři z hlavních benefitů:

  1. Zlepšení efektivity a produktivity – Sada nástrojů Microsoft 365 umožňuje společnostem pracovat efektivněji a produktivněji díky moderním pracovním prostředím a možnostem spolupráce v týmu. Dynamics 365 Finance, Supply Chain a Sales poskytují spolehlivé a automatizované procesy pro správu financí, řízení řetězců dodávek a prodeje. Tyto nástroje umožňují společnostem snížit náklady, zvýšit produktivitu a zlepšit výkonnost.
  2. Lepší využití dat – Microsoft nabízí služby umělé inteligence a analytiky, které umožňují společnostem využít data k lepšímu rozhodování a vylepšení firemních procesů. Dynamics 365 Finance, Supply Chain a Sales poskytují také přesné a aktuální informace, které společnostem pomáhají tvořit lepší strategie a plány pro budoucnost.
  3. Flexibilita a inovace – Microsoft nabízí cloudové řešení Azure, které umožňuje společnostem vytvářet, testovat a nasazovat aplikace v cloudu. Tento přístup umožňuje společnostem být flexibilnějšími a inovativnějšími v oblasti technologií a rychle reagovat na nové výzvy a příležitosti na trhu.

Digitalizace podniku s Microsoft Dynamics 365: Vaše všestranné řešení pro správu podnikání

Podnikové aplikace Microsoft Dynamics 365 mají ucelenou škálu funkcí potřebných pro řízení podniků a jsou plně integrovatelné s dalšími službami Microsoft, jako jsou Azure, Microsoft 365 a Power Platform, což umožňuje společnostem vytvořit jednotnou digitální platformu pro řízení celého podniku.

Služby Microsoft Dynamics 365

V dnešní době je digitalizace podniku nevyhnutelným krokem pro úspěšný růst a konkurenceschopnost v každém odvětví. Microsoft nabízí širokou škálu produktů a služeb, které pomáhají společnostem při digitální transformaci a zlepšují jejich efektivitu a produktivitu. Od cloudových řešení, přes moderní pracovní prostředí až po umělou inteligenci a analytiku. Microsoft poskytuje spolehlivé a inovativní technologie pro podporu růstu a transformace vašeho podnikání.

Microsoft je globální technologická společnost, která nabízí řešení a služby pro digitalizaci podniku mimo jiné v těchto oblastech jako:

  • Podnikové aplikace – Rodina Dynamics 365 nabízí systémy pro řízení podniků zahrnující: Dynamics 365 Finance – systém pro správu financí a účetnictví, Dynamics 365 Supply Chain Management – systém pro řízení dodavatelského řetězce a výroby i Dynamics 365 Sales – systém pro řízení a automatizaci prodejních procesů.
  • Řízení projektů – Dynamics 365 Project Operation umožňuje společnostem plánovat a řídit projekty, spravovat zdroje a sledovat výkonnost projektů.
  • Řízení lidských zdrojů – Dynamics 365 Human Resources umožňuje společnostem spravovat personální zdroje, sledovat výkonnost zaměstnanců a provádět plánování pracovních sil.
  • E-commerce – Dynamics 365 Commerce poskytuje nástroje pro správu online obchodů, řízení zákaznických interakcí a marketingové kampaně.
  • Moderní pracovní prostředí – Microsoft 365 je sadou nástrojů, které umožňují společnostem pracovat efektivněji a produktivněji. Microsoft Teams, který je součástí Microsoft 365, umožňuje spolupráci a komunikaci v rámci týmu.
  • Umělá inteligence a analytika – Microsoft nabízí služby umělé inteligence a analytiky, které umožňují společnostem využít data k tomu, aby byly schopny přinášet lepší rozhodnutí a zlepšovat své procesy.
  • Cloudové řešení – Microsoft nabízí cloudovou platformu Azure, která umožňuje společnostem vytvářet, testovat a nasazovat aplikace v cloudu. Azure také poskytuje možnost ukládání a zpracovávání dat v cloudu.
  • Internet věcí – Microsoft nabízí řešení pro internet věcí, které umožňuje propojit a monitorovat zařízení a senzory v reálném čase.

Závěr

Microsoft nabízí širokou škálu produktů a služeb, které mohou pomoci společnostem realizovat digitální transformaci a zlepšit své procesy. Cloudová platforma Azure umožňuje ukládání a zpracování dat v cloudu. Moderní pracovní prostředí Microsoft 365 usnadňuje spolupráci a komunikaci v týmu a řada podnikových aplikací Dynamics 365 poskytuje nástroje pro řízení skladu, výroby, financí, zákaznické péče a mnoho dalšího.

Hlavní výhody digitalizace podniku s řešeními od Microsoftu zahrnují zvýšení efektivity a produktivity, zlepšení zákaznické zkušenosti a rozšíření podnikových možností. To vše může vést k růstu tržeb a zisků společnosti. Je důležité si uvědomit, že digitalizace podniku není jednorázová akce, ale kontinuální proces, který by měl být řízen a upravován v průběhu času. Využití řešení od Microsoftu může být klíčovým krokem pro úspěšnou digitální transformaci vaší společnosti.

Další články ze série Digitální Transformace

Co je digitální transformace?, část 1.

Přínosy digitální transformace podniku, část 2.

Strategie digitalizace podniku: Jak vybrat tu správnou?, část 3.

Digitalizace aneb Využití Microsoft „ekosystému“ při digitální transformaci podniku, část 4.

Jak správně realizovat digitální transformaci: 5 kroků k úspěchu v éře digitální transformace, část 5.

E-book zdarma: 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří

Digitální transformace může posunout vaše podnikání, za tím si stojíme. Pokud ji ale neuchopíte správně a komplexně, hrozí selhání. Vyhozené peníze, ztracený čas, mrhání šarmem i elánem. To není (zvláště v podnikání) příliš lákavá představa. Kde je zakopaný pes? Stáhněte si náš e-book zdarma a odhalte 3 nejčastější důvody, které vedou k selhání digitalizace.

E-book – 3 důvody, proč se vám digitální transformace (zatím) nedaří a co s tím
mock up 3 duvody proc se DT nedari Blue Dynamic

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpáín Kněžek Blue Dynamic

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram