Překlenutí mezery v automatizaci: Jak SmartStack optimalizuje logistiku e-shopu

optimalizace logistiky e-shopů
Publikováno: 13. 9. 2023
V digitální době zažívají e-commerce platformy nebývalý růst, avšak i přes rostoucí automatizaci zůstává nakládání zboží na palety problematické. SmartStack přichází jako revoluční řešení, které využívá pokročilé algoritmy pro optimální uspořádání balíků na paletě, zvyšuje předvídatelnost logistického řetězce, snižuje náklady na přepravu a přispívá k udržitelnějšímu provozu e-shopů.

Optimalizace logistiky e-shopu – V dnešní digitalizované době zaznamenávají e-commerce platformy nebývalý růst, který je podnětem k inovacím ve všech aspektech činnosti. Jeden nejmenovaný průkopník v oblasti e-commerce již učinil obrovský posun tím, že k zefektivnění svých procesů využil automatický balicí stroj. Ten zajišťuje optimální zabalení výrobků připravených k odeslání, které je navíc velmi úhledné. Stejně jako mnoho jiných se ale potýká s jedním zádrhelem: automatizace končí ve fázi balení.

Když dojde na nakládání zboží na palety, stroj selhává. Do této oblasti zatím možnosti automatizace nesahají. V tuto chvíli je potřeba manuálního zásahu. Lidský přístup je sice nedocenitelný, ale přináší prvek nepředvídatelnosti. Člověk není schopný strojově přesného myšlení. Není v jeho silách naplánovat rozložení balíků na paletě a v autě na centimetr přesně, což vede k neefektivitě procesu nakládání.

Tyto neefektivity mají za následek nejen potenciální plýtvání místem, ale také narušují předvídatelnost dodavatelského řetězce – což pocítí e-shopy, které si zakládají na včasných a efektivních dodávkách.

Optimalizace logistiky e-shopu pomocí SmartStack.

SmartStack je revoluční řešení ve světě logistiky, které právě tento problém odstraňuje. Díky pokročilým algoritmům dokáže pečlivě vypočítat optimální polohu každého balíku na paletě.

Mezi hlavní výhody použití systému SmartStack patří:

  • Všechny palety budou naloženy s maximální efektivitou, za kterou je zodpovědný systém umělé inteligence, který se průběžně zdokonaluje a učí.
  • Váš logistický řetězec bude předvídatelný. Přesná znalost toho, jak budou produkty na paletách uspořádány, znamená jasnější představu o přepravních potřebách. To následně vede k optimálnějšímu a nákladově efektivnějšímu uspořádání přepravy.
  • Snížení počtu potřebných jízd díky přesně řízené nakládce, což z hlediska udržitelnosti a ekologičnosti přímo odpovídá logistickým postupům. Méně cest znamená snížení emisí uhlíku, a tím i významný krok směrem k ekologičtějšímu provozu.

Závěr

Závěrem lze říci, že SmartStack je vynikajícím nástrojem, který firmám, jejichž činnost závisí z velké části na přepravě zboží, pomáhá být efektivnější a držet krok se stále vyvíjejícím se světem e-commerce. Nejenže zaplňuje mezery, ale celý proces nově definuje, čímž zajišťuje, že e-shopy mohou fungovat s maximální efektivitou a zároveň šetrně k planetě.

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram