Zkroťte neefektivní investice do cloudu s Azure Cost Management

Azure Cost Management
Publikováno: 8. 3. 2024
Azure Cost Management vám dá k dispozici dokonalý přehled nad výdaji v Azure Cloud a a pomůže vám zjistit, která oddělení utratí kolik. Navíc je zdarma.

Málokdo vám dnes řekne, že v podnikání nepotřebuje snížit náklady. Pokud už si nějakou tu dobu užíváte výhod cloudového prostředí Azure, máme pro vás pro začátek jednu velmi dobrou zprávu. Optimalizovat náklady můžete pomocí řešení Azure Cost Management, které je… poprosíme o virbl… zdarma. Jak lépe začít úspory než s free toolem?

Zjistěte, kolik vás cloud skutečně stojí

Nástroj Azure Cost Management je stvořený pro IT manažery a architekty IT infrastruktury, kteří jsou dnes a denně vystaveni dotazům, kolik to či ono vlastně stojí, proč to stojí tolik, a kolik to bude stát příští měsíc/kvartál/rok. Samozřejmě, že někdy máte čas se na otázku připravit, třeba když se chystáte na důležitou týmovou poradu. Ale občas vás zaskočí, a kde honem vzít pohotovou odpověď, která uspokojí všechny? Azure Cost Management vám dává možnost nepřetržitě monitorovat vaše zdroje a poskytuje vám průběžné reporty. S těmi vy a vaši kolegové získáte podklady pro správné finanční řízení, informované rozhodování a strategické plánování, a uspokojíte i ty, kteří očekávají, že po firmě chodíte s křišťálovou koulí.

Azure Cost Management není ale jen pro ty, kteří touží zkrotit vysoké náklady. Boj s nízkou efektivitou investic, pokud tento pain identifikujete, je samozřejmě nutný, ale řešení Azure Cost Management reaguje na další trendy moderního podnikání, jako je:

  • zvýšení firemní zodpovědnosti
  • optimalizace efektivity cloudu
  • monitorování útraty v cloudu
  • správa útraty v Azure a v AWS

Jaké jsou výhody nástroje Azure Cost Management?

Podívejme se na to, co konkrétně přinese Azure Cost Management modernímu podnikání.

Správa nákladů na Azure

Na Azure cloud nedáme v Blue Dynamic dopustit a považujeme ho za základní kámen moderního podnikání – dá vám svobodu měnit a rozvíjet svůj byznys podle aktuálních potřeb a bez obav, že by vás určitý výkon IT limitoval. Ale u každého řešení chceme samozřejmě vědět, jak si vede – ideálně v číslech. Azure Cost Management umožňuje analýzu využívání cloudu a vynaložených nákladů. Zároveň umí předvídat budoucí výdaje. Náklady si dle libosti můžete zobrazit v denním, měsíčním nebo ročním trendu.

Na rozdíl od obyčejných „billing reports“, kde se dozvíte, kolik vás každá jednotlivá služba stojí, díky Azure Cost Management snáze porozumíte tomu, jak jsou vaše zdroje využívány – identifikujete anomálie ve výdajích a snáze odhalíte příležitosti k úsporám.

Azure Cost Management v kostce

Když to shrneme, od Azure Cost Management můžete očekávat:

  • snížení nákladů na cloud
  • zvýšení efektivity investic do cloudu
  • monitorování a sledování trendů nákladů

Za nás vidíme velké plus v tom, že Azure Cost Management pracuje 24/7, monitoruje nepřetržitě. Navíc je jako každý vytuněný nástroj z Microsoft ekosystému integrovatelný, což vám přináší obrovské byznysové výhody. Jak si to představit v praxi?

  • Integrace s Azure Advisor: Díky tomuto společenství budete mít kdykoliv k dispozici personalizovaná doporučení pro optimalizaci.
  • Rozhraní API vám umožní tvořit vlastní filtry, abyste data viděli přesně tak, jak potřebujete.
  • Exportujte data a využijte je v Power BI pro skutečně hloubkové analýzy.

Pokud se ptáte na tyto otázky, Azure Cost Management je must-have

Než to uzavřeme, máme pro vás takový checklist otázek. Jsou vám některé z nich povědomé?

  • Kolik jsme zatím tento měsíc utratili za cloud?
  • Proč je poslední faktura jiná, než jsme čekali?
  • Proč jsme za Azure tentokrát platili víc?
  • Jak Azure rozfakturovat mezi jednotlivá oddělení ve firmě?

Azure Cost Management má pro vaši organizaci dva klíčové přínosy: získáte přehled o výdajích na cloud a budete schopni mapovat náklady u konkrétních oddělení. Navíc se jedná o free tool v rámci Azure. Za nás taková kombinace supervýhod přímo vybízí k vyzkoušení, co myslíte?

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpáín Kněžek Blue Dynamic

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram