Azure Virtual Desktop: Moderní řešení pro virtualizaci desktopů a aplikací

Azure Virtual Desktop
Publikováno: 18. 5. 2023
Azure Virtual Desktop (AVD) je inovativní služba, která umožňuje organizacím nahradit tradiční Remote Desktop Services a přináší řadu výhod, včetně škálovatelnosti, snadné správy a úspor nákladů. Přečtěte si tento článek - dozvíte se, proč byste měli zvážit přechod na Azure Virtual Desktop

Využijte plný potenciál M365 licencí s Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (dříve známý jako Windows Virtual Desktop) je desktopová a aplikační virtualizační služba běžící v cloudovém prostředí Azure. Jednou z klíčových výhod AVD je možnost využívat plný potenciál licencí Microsoft 365, které zahrnují přístup k této službě. Zaměstnanci tak mohou pracovat ve skutečném prostředí Windows a mít přístup ke všem svým aplikacím a souborům.

Benefity přechodu na službu Azure

Přechod na Azure Virtual Desktop přináší organizacím řadu výhod a benefitů. Zde je několik hlavních benefitů, které můžete očekávat:

  • Podpora práce odkudkoliv: Azure Virtual Desktop umožňuje pracovníkům ze vzdálených pracovišť, obchodů a call center bezpečný přístup k firemním prostředkům. S AVD mohou zaměstnanci pracovat odkudkoli a kdykoli, což podporuje flexibilitu a produktivitu. Tímto způsobem můžete efektivně podporovat globálně distribuované pracovní síly a usnadnit práci na dálku.
  • Vylepšené zabezpečení a ochrana osobních údajů: Azure Virtual Desktop poskytuje integrované inteligentní zabezpečení, které zajišťuje ochranu vašich aplikací a dat. Můžete snadno dodržovat předpisy PCI a chránit citlivé informace, jako jsou platební údaje zákazníků. AVD představuje bezpečnější alternativu k tradičním RDS a poskytne vám větší kontrolu nad zabezpečením vašich prostředků.
  • Snížení nákladů a zjednodušení správy: AVD vám umožňí platit pouze za to, co skutečně používáte. To znamená, že si můžete optimalizovat náklady na infrastrukturu, licence, hardware, nasazení a správu. Díky snadné správě image a virtuálních strojů v Azure je také zjednodušena celková správa prostředí. Můžete se soustředit na své podnikání a neztrácet čas a zdroje na správu infrastruktury.
  • Škálovatelnost a flexibilita: Azure Virtual Desktop poskytuje škálovatelnost a flexibilitu pro vaši organizaci. Díky využití více relací Windows 11 nebo Windows 10 virtuálních počítačů můžete snadno přizpůsobit velikost a kapacitu svých virtuálních desktopů podle potřeb vaší organizace. Budete tak moci pružně reagovat na jakékoliv změny, aniž byste se museli obávat nedostatečných kapacit. Vaši zaměstnanci budu mít k dispozici vždy dostatečné prostředky.
  • Výkon a spolehlivost: AVD nabízí vysokou výkonnost a spolehlivost díky škálovatelné infrastruktuře a technologiím v rámci Azure datacenter. To minimalizuje riziko výpadků a zajišťuje vysokou dostupnost služby. Vaši zaměstnanci s AVD získají konzistentní a spolehlivé pracovní prostředí bez prodlev nebo technických problémů, což přispívá k vyšší produktivitě a spokojenosti.

Azure Virtual Desktop: Výkonná virtualizace desktopů pro moderní pracovní síly

Azure Virtual Desktop je moderní řešení pro virtualizaci desktopů a aplikací s řadou benefitů. Poskytne podporu globálně distribuovaným celému vašemu týmu a vylepšené zabezpečení. Pomůže snížit náklady a zjednodušit správu. V neposlední řadě nabízí škálovatelnost a vysoký výkon. Přechod na AVD je strategickým krokem pro zlepšení produktivity a bezpečnosti pracovníků a modernizaci pracovního prostředí.

Správa komponent Azure Virtual Desktop: Microsoft vs. uživatelé

Azure Virtual Desktop infografika

Microsoft v rámci Azure spravuje následující služby Azure Virtual Desktop:

  • Webový přístup
  • Brána
  • Zprostředkovatel připojení
  • Diagnostika
  • Komponenty

Jako uživatelé Azure Virtual Desktop spravujete následující komponenty:

  • Azure Virtual Network
  • Azure AD
  • Active Directory Domain Services (volitelné)
  • Hostitelé relací služby Azure Virtual Desktop
  • Pracovní prostor Azure Virtual Desktopu

Tyto komponenty umožňují přizpůsobení a správu vašeho prostředí AVD podle potřeb a požadavků vaší organizace. Díky nim máte plnou kontrolu nad konfigurací a nastavením, což vám umožňuje optimalizovat výkon, zabezpečení a efektivitu vašich virtuálních desktopů a aplikací. Spravovaním těchto komponent získáváte flexibilitu a možnost přizpůsobit AVD tak, aby co nejlépe vyhovoval vašim potřebám a podnikovým cílům.

Závěr

Azure Virtual Desktop je výkonné řešení pro virtualizaci desktopů a aplikací, které přináší mnoho výhod oproti tradičním Remote Desktop Services. Díky AVD můžete využít potenciál M365 licencí, snadno spravovat virtuální prostředí a dosáhnout vysoké dostupnosti s možností úspory nákladů. Přesunutím do cloudu získáte lepší zabezpečení, zjednodušenou správu a škálovatelnost pro vaši organizaci. Nezapomeňte prozkoumat možnosti AVD a využít jeho přínosy pro vaši organizaci.

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpáín Kněžek Blue Dynamic

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram