Jak umělá inteligence pomáhá v době koronavirové

Jak uhlídat zaměstnance nebo zákazníky, aby dodržovali nařízené rozestupy a v provozu nebo v obchodě opravdu nosili nařízené roušky? V tom pomáhá právě umělá inteligence.

Chci konzultaci zdarma

Umělá inteligence s eMotion Counter v době koronavirové

Jak umělá inteligence pomáhá v době koronavirové
Publikováno: 10. 6. 2020
Jak uhlídat zaměstnance nebo zákazníky, aby dodržovali nařízené rozestupy a v provozu nebo v obchodě opravdu nosili nařízené roušky? V tom pomáhá právě umělá inteligence.

Vládní opatření se zmírnila a lidé se vrací do práce, do obchodů, na úřady, prostě do veřejných prostor. Rozvolňování s sebou však přináší mnoho podmínek, které musíme dodržovat. Jak pak uhlídat zaměstnance nebo zákazníky, aby dodržovali nařízené rozestupy a v provozu nebo v obchodě opravdu nosili nařízené roušky? V tom pomáhá právě umělá inteligence s eMotion Counter.

AI - eMotion counter a koronavirus

Co je umělá inteligence?

Umělá inteligence (anglicky artificial intelligence AI) je, zjednodušeně řečeno, soubor strojů a systémů, které efektivně provádí úkoly a usnadňují lidem práci.

Metody umělé inteligence využívají pokročilé datové analýzy a propojují velké množství dat, mezi kterými hledají souvislosti a vazby. Tyto složité algoritmy pak na základě procesu učení vyhodnocují velmi přesné výsledky a klasifikují realitu.

Díky analýze dat se systém naučí téměř cokoli, například rozpoznávat obličeje nebo určité chování. Umělá inteligence nás obklopuje čím dál častěji. Co si představit pod pojmem umělá inteligence, vysvětluje Karel Pecl v našem blogovém článku z února. Více čtěte zde.

Jak využít umělou inteligenci v dnešních dnech?

opatreni vlady Blue Dynamic

V době koronavirové, kdy se pomalu vracíme do provozů, nám může pomoci eMotion Counter. Díky průmyslovým kamerám lze v provozu lehce kontrolovat a monitorovat dodržování preventivních opatření v souvislosti s bojem proti koronaviru.

Při zapojení termokamer umělá inteligence pomáhá v identifikaci pohybu nemocných osob a jejich kontaktů v rámci prostoru.

Dodržování preventivních opatření

Umělá inteligence s eMotion Counter přijímá data pomocí protokolu RTSP, který je standardní pro běžně užívané bezpečnostní kamery.

Pomocí eMotion Counter jednoduše zajistíme dodržování předepsaných rozestupů mezi lidmi ve frontách, v provozu továrny nebo v kancelářských budovách.

eMotion Counter - covid
S čím vám pomůže umělá inteligence s eMotion Counter v době koronavirové.

Systém také umí průběžně sledovat počty osob a rychle vyhodnotit maximální počet přítomných lidí například v obchodním centru. Pokud je povolený počet lidí naplněn, systém automaticky informuje obsluhu. Ze systému sčítání lze vyjmout zaměstnance, a tak máte vždy přehled o reálném počtu zákazníků v prodejně.

eMotion Counter - covid
S čím vám pomůže umělá inteligence s eMotion Counter v době koronavirové.

Definujete-li si v prodejně jednosměrný provoz, procházení uličkami pouze jedním směrem, systém ohlídá i dodržování tohoto pravidla a při porušování ihned informuje obsluhu.

Umělá inteligence přináší účinný nástroj, pomocí kterého lze zajistit dodržování pravidla nošení roušek. Metody strojového učení dokážou analyzovat záznamy z bezpečnostních kamer a upozornit na nedodržování nařízení nosit roušku.

identifikace osob bez rousky kamery ai Blue Dynamic
Analýza nosení roušek pomocí AI.

Díky eMotion Counter lehce zjistíte, že vstoupila osoba mimo věkový limit. To se může hodit například v případě, kdy jsou povoleny vstupy jen určitým věkovým skupinám zákazníků. Termokamery také detekují lidi se zvýšenou teplotou.

Identifikace nemocného a jeho kontaktů

Kombinací běžných bezpečnostních kamer a termokamer, může umělá inteligence rozpoznat člověka s teplotou a upozornit na ni. Rychlá a automatizovaná identifikace potenciálně nakaženého člověka může efektivně pomoci ke snížení rizika nákazy koronavirem.

sledovani pohybu osoby ai emotion counter Blue Dynamic
Sledování pohybu osoby pomocí eMotion Counteru.

V případě potvrzené nákazy pak systém dokáže vysledovat a zrekonstruovat pohyb nakaženého v rámci provozu. Díky funkci rozpoznávání obličejů lze přesně identifikovat i osoby, které byly s nakaženým v blízkém kontaktu. Data jsou totiž zpracovávána ze všech kamer v objektu a archivována v SQL server databázi.

Kde všude umělá inteligence s eMotion Counter pomáhá?

Využití umělé inteligence je široké. eMotion Counter může v dnešní složité době plné pravidel pomoci v prodejnách, autobazarech, nákupních centrech, ale i ve státní správě, nemocnicích, velkých podnicích, hotelech i v kancelářských budovách.

Zajistěte větší í bezpečí svých zaměstnanců a zákazníků.  Snižte riziko šíření nákazy pomocí moderních technologií. Kontaktujte nás. 

Další informace o systému eMotion Counter najdete na stránce eMotion Counteru.

Zajímá vás víc? Kontaktujte naše specialisty

Potřebujete vědět více? Kontaktujte nás!

Štěpáín Kněžek Blue Dynamic

Štěpán Kněžek

Sales Manager
stepan.knezek@bluedynamic.cz
+420 607 032 908

LinkedIn

eGor KoValev

Account Manager
egor.kovalev@bluedynamic.cz
+420 720 953 784

LinkedIn
2022_sales_CZ (#8)
magnifiercrosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram